Подготовка:
- Испечете го лебот во тостер или на сува тава додека не стане крцкав и златно кафеав.
- Додека лебот се пече, излупете го и испасирајте го авокадото со вилушка. Ако сакате покремаст вкус, додадете 1 лажица крем сирење.
- По желба, додадете неколку капки лимонов сок и/или малку чили во прав за дополнителен вкус.
- Намачкајте ја авокадо смесата врз печениот леб.
- Завршете со неколку капки масло од семки од тиква — тоа ќе му даде богат, оревест вкус и нутритивна вредност.
- (Опционално) Додадете пржено јајце, свежи домати или листови салата за пополнет и заситен оброк.
Совет:
Се комбинира совршено со чаша свежо цеден сок или топол чај. Богато со здрави масти, влакна и енергија — идеален почеток на денот!